İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, protestolara neden olan tartışmalı yargı reformuna karşı çıkan Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevden aldı. Netanyahu’nun Savunma Bakanı Gallant'ı görevden almasının ardından halk sokağa indi. Ülkedeki protestolar devam ederken Netanyahu'yu kızdıracak haber Cumhurbaşkanı Herzog'dan geldi.

Tartışmalı yargı reformu için İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog kararını verdi.
AP'de yer alan Son Dakika haberine göre, İsrail cumhurbaşkanı Herzog, Netanyahu'dan yasal revizyonu durdurmasını istedi.
Herzog, Netanyahu'yu yargıda çekişmeli bir revizyonu derhal durdurmaya çağırdı.

YENİ YARGI REFORMU İLE NELER DEĞİŞECEK?
Yeni yasa tasarısı, mahkemelerin görevini yerini getirmediğine hükmettiği siyasetçilerin makamından alınmasını zorlaştırıyor. Hakkında yolsuzluk suçlamaları olan Netanyahu’nun bu kanun tasarısını kendi çıkarı için hazırladığı öne sürülüyor.
Muhalefetin başında bulunan Yair Lapid, Galant’ın görevden alınmasını “hükümetin alçaldığı bir başka adım” olarak tanımlayarak bu kararın ülkenin güvenliğine zarar vereceğini savundu. Cumartesi akşamı kısa bir süreliğine televizyonda konuşan Galant, İsrail ordusu mensuplarının yeni yasa tasarısından ötürü kızgın ve hayal kırıklığına uğramış olduğunu dile getirmiş; tasarının ulusal güvenliğe tehlike teşkil ettiğini belirtmişti.